Ragmi Mustafa crta metu na čelo Zvonka Stojanovića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. maj 2022. Nakon što je Upravni sud odbio žalbu Koalicije Albanaca doline, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa poručio je da „Trnovac neće zaboraviti imena Zvonimira Stojanovića i njegovih drugova“.

Zvonimir Stojanović je Bujanovčanin koji je bio predsednik Biračkog odbora na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu gde su 28. aprila ponovljeni parlamentarni izbori, koji su odlukom suda poništeni.

Šta tačno znači poruka koja najblaže rečeno zvuči nedobronamerno, a može se shvatiti i kao pretnja i „crtanje mete“, Bujanovačke su pitale predsednika NSA, a on je odgovorio da je trenutno van zemlje i da će odgovoriti kasnije.

Mustafa je Stojanovića pomenuo na samom kraju objave na Fejsbuku, u kojoj je ocenio da je odluka suda, koja znači ponavljanje izbora po treći put, sramotna i da je njome pokazano da Srbija ne želi da Albanci budu deo reprezentativnih institucija.

Stojanović je kao predsednik Biračkog odbora ispred Srpske napredne stranke (SNS) po okončanju ponovljenog glasanja 28. aprila uneo u zapisnik niz nepravilnosti koje su se događale na biračkom mestu tokom izbornog dana.

Na tim izborima je Koalicija Albanaca doline uspela da dobije dovoljan broj glasova za poslanički mandat za Šaipa Kamberija.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *