KUD „Kolo“ sa gostima proslavilo 90. rodjendan (foto&video)

Bujanovac, 10. oktobar 2022. – Velikim koncertom u Spotskom hali “Mladost” u Bujanovcu, Kulturno-umetničko društvo “Kolo”, najstarije folklorno udruženje u opštini Bujanovac, obeležilo je u subotu sa svojim gostima  90 godina postojanja i rada.

Pred bujanovačkom publikom nastupili su gosti iz Grčke, Severne Makedonije, Bugarske i Vladičinog Hana.

Spletom igara predstavila se folklorna grupa “Makedons” iz Gefire u Grčkoj, KUD “Panče Pešev” iz Kumanova, KUD “Graovo” iz Pernika u Bugarskoj i “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana.

Predsednik KUD “Kolo”, Boban Dimitrijević, obraćajući se publici, poželeo je dobrodošlicu gostima i podsetio da je ovo kulturno-umetničko društvo imalo više hiljada nastupa širom Srbije i Evrope, a da je kroz društvo je prošlo preko 3000 članova.

Zahvalio se svim prijateljima društva koji su tokom svih ovih godina svojim donacijama pomagali rad društva.

Povodom obeležavanja jubileja, KUD “Kolo” je za preko 200 ustanova, organizacija, preduzeća i kulturno-umetničkih društava pripremilo zahvalnice.

Bujanovačko kulturno umetničko društvo, osnovano je davne 1932. godine pod nazivom “Polet”, a 1972. godine menja ime u “Kolo”.

Trenutno broji oko 300 članova raspoređenih u 5 grupa, od najmlađih do najstarijih.

Najveći uspeh društvo je postiglo 1994 godine na Republičkoj smotri folklore Srbije u Smederevu kada je osvojena Specijalna plaketa za najbolje izvedenu koreografiju “Bujanovačke igre”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *