Opština: Uradićemo i pešačke prelaze i ostalu signalizaciju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. maja 2023. Postavljanje saobraćajnih znakova, ležećih policajaca i obeležavanje pešačkih prelaza, koji su trenutno gotovo nevidljivi u Bujanovcu, počeće za desetak dana, najavila je danas načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović posle pisanja našeg portala o ugroženosti pešaka zbog izbledelih pešačkih prelaza.

-Radovi na postavljanju vertikalne i horizontalne signalizacije počeće u narednih desetak dana. Dati su nalozi, trebovanja za nabavku materijala tako da će ekipe uskoro izaći na bujanovačke ulice – kaže Azemović za Bujanovačke.

Bujanovačke su 2. maja pisale da su pešački prelazi u glavnoj ulici na izuzetno frekventnim lokacijama u blizini škola, Doma zdravlja, gradskog parka i kafića, izbledeli do neprepoznatljivosti, što itekako ugrožava sve učesnike u saobraćaju, posebno pešake.

Bujanovačke ulice bez horizontalne signalizacije, posebna opasnost u blizini škola

Obeležavanje će se vršiti hladnom plastikom koja je najmoderniji materijal kaže  Azemovićeva, a odlikuje je ga postojanost od 3 do 5 godina.

Za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju u opštinskom budžetu je predviđeno 2,5 miliona dinara.

Pored signalizacije, opštinske službe će početi i druge redovne radove, među kojima su i servisiranje javne rasvete, nasipanje određenih ulica najavila je načelnica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *