Arsić uputio javnu zahvalnost Arifiju

Bujanovac, 11. avgust 2020.- Saša Arsić je predsedniku Bujanovca Nagipu Arifiju, samo nekoliko dana pošto mu je ovaj poručio da više nikada neće biti deo vlasti, preko Bujanovačkih uputio javnu zahvalnost koju prenosimo:

-U svojstvu zamenika predsednika Mesne zajednice Klenike želim da izrazim javnu zahvalnost Nagipu Arifiju što je pre 7 dana, odmah po stupanju na dužnost predsednika opštine Bujanovac, uplatio MZ Klenike 150.000 dinara na ime izvođenja radova na zgradi lovačkog doma u selu Klenike i na seoskoj zgradi u selu Drežnjica.

Naime, MZ Klenike u 2019. godini nije potrošila ni dinara iz opštinskog budžeta, ali je zato, na primer, MZ Biljača potrošila preko 200.000 dinara iako joj, po broju stanovnika i projekciji planiranja, sleduje tri puta manje.

MZ Klenike je pokušala da prošle godine počne sa adaptacijom pomenutih zgrada, ali nam sredstva nisu odobrena zbog mesnih zajednica kao što je Biljača koje su svojim trošenjem budžetskih sredstava opštine Bujanovac izazvale blokadu opštinskog računa.

MZ Klenike raspolaže, kao najniža jedinica lokalne samouprave po broju stanovnika, sa 116.000 dinara godišnje i s obzirom da nije potrošila ni dinara prošle godine, i to ne svojom krivicom, planira da ove godine pomogne adaptaciju versnih objekta u selu Trejak sa ostatkom za dve godine što iznosi 232.000 dinara, minus 150.000 dinara koje je opština već uplatila.

Siguran sam da je predsednik Arifi pre isplate 150.000 dinara MZ Klenike uvideo značaj i neophodnost, a svakako i zakonsku ispravnost finasiranja ovakvih akcija mesnih zajednica.

Eto da ne bude da Arsić samo kritikuje, dobre stvari će uvek i da pohvali.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *