Direktor Doma kulture i dalje krije cenu zakupa lokala

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. januar 2021. Mesec dana posle teksta našeg portala o bespravnom spajanju lokala u bujanovačkom Domu kulture za kafić, čiji je neformalni vlasnik navodno Šćiprim Musliju, zamenik predsednika opštine, „projekat“ je delimično legalizovan. Direktor ustanove Granit Sadriju, član Muslijuove stranke (PDP), ni danas nije hteo da u javnost iznese podatke ko je zakupac lokala i kolika je kirija za poslovni prostor na najeksluzivnijoj lokaciji u gradu, gde se za najam plaća i do 1000 evra mesečno.

Da li je vlasnik kafića i kako komentariše što njegov stranački pulen krši zakon, zamenik predsednika opštine nije udostojio odgovorom Bujanovačke, ali pre svega javnost u Bujanovcu.

Da je Dom kulture dobio dozvolu za radove, koji su se nekoliko meseci odvijali nelegalno i uprkos zabrani inspekcije, Bujanovačkim je potvrdio Basri Memeti, načelnik opštinskog Odeljenja za urbanizam.

Međutim, Memeti kaže da se dozvola odnosi na radove u unutrašnjosti ustanove, što znači da je nova zastakljena „bašta“ na platou ispred nelegalna.

-Dom kulture je dobio dozvolu za „investiciono održavanje“ unutar lokala – rekao nam je Memeti, dodavši da nam  „stručni ljudi mogu reći šta to znači“, na pitanje da li pod tim spada i spajanje lokala.

Jedan od stručnjaka, opštinski građevinski inspektor Jovica Petrušijević, koji je pre mesec dana stopirao radove, rekao nam je da je sada legalizovano ono što se radi u unutrašnjosti ustanove, ali da ostaje da se reši „bašta“.

Dom kulture „Vuk Karadžić“ već nekoliko godina je feud Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua.

Aktuelni direktor Granit Sadriju 16. novembra prošle godine jenasledio drugog PDP-ovca Jetmira Ismailija, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je zabranio prikazivanje filma „Balkanska međa“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *