Nesalčani hteli da poklone kamion Komunalcu, ali ništa od odvoženja smeća iz sela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. avgust 2022. Meštani nekoliko sela kod Bujanovca, koji žive i rade u Švajcarskoj, obezbedili su novac za kamion koji bi odvozio smeće iz Nesalca, Letovice, Lučana i Oslara, ali od toga neće biti ništa, jer nije postignut dogovor sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem i rukovodstvom JP “Komunalac”.

Udruženje “Nesalce”, koje okuplja iseljenike iz ovog sela, saopštilo je posle sastanka sa Arifijem da nisu uspeli da inicijativu o odvoženju smeća sprovedu u delo i to zbog kontejnera.

Nesalce kao primer svima u opštini Bujanovac

“Javno komunalno preduzeće nije prihvatilo da se otpad sakuplja u malim kontejnerima od 110 litara kao u drugim selima, već samo velikim kontejnerima od 1100 litara, odnosno da 10 kuća smeće odlažu u veliki kontejner. Rekli su nam da nemaju ljudstvo za sakupljanje smeća po malim kontejnerima”, navode iz udruženja.

Kako kažu, nisu mogli da prihvate ovakvu ponudu, jer, po njima, nije rešenje da se veliki kontejner postavi na ulici ispred neke kuće i da nekoliko domaćinstava tamo baca smeće.

Dodaje se da im je iz JP “Komunalac” ranije rečeno da nemaju mehanizaciju za odvoženje smeća iz ovih sela.

“Na skupu održanom u Cirihu, zajedno sa našim sunarodnicima iz Letovice, Lučana i Oslara odlučili smo da poklonimo kamion komunalnom preduzeću kako bi naš rodni kraj ušao u sistem za odvoženje smeća”.

Ogromna donacija očigledno nije bila dovoljna, jer Komunalcu fale i radnici.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *