Bujanovačke firme na spisku najvećih dužnika za porez

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. septembar 2022. Na spiskovima najvećih dužnika Poreske uprave nalaze se i tri firme iz Bujanovca koje za poreze i doprinose duguju 280 miliona dinara i to bez obračunate kamate. Među dužnicima je klanica Jugokoop.

Rekorder je preduzeće za proizvodnju akumulatora Svetlost koje duguje gotovo 214 miliona dinara, slede Jugokoop sa dugom od 40 miliona i DP Proleće sa 26 miliona.

Sve tri firme su više godina u stečaju.

Oživljavanje i investicije u klanicu Jugokoop najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još prilikom posete Bujanovcu 2019. godine.

Vučić obećao pokretanje Jugokopa i GMP, Banja prioritet (Foto i video)

Prošle godine u Manastiru Prohor Pčinjski Vučić nije pomenuo Jugokoop, već je obećao pokretanje Gumoplatike i investicije u Bujanovačku Banju.

Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović rekao je u aprilu ove godine da  da za klanicu ima zainteresovanih investitora iz Beograda i Novog Pazara, ali da čekaju rešenje problema sa otpadnim vodama.

Mitrović: Investitori iz Novog Pazara i Beograda zainteresovani za Jugokop

Inače, Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih dužnika  – među aktivnim preduzećima, onima u stečaju, onima kojima je oduzet PIB, ali i dužnike među preduzetnicima.

Osim na listi firmi u stečaju, bujanovačkih preduzeća i preduzetnika nema na ostalim spiskovima.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *