Ardita Sinani politička savetnica Kurtija, vodiće Kancelariju za Bujanovac, Preševo i Medveđu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. septembar 2022. Kosovski premijer Albin Kurti imenovao je  funkcionerku Partije za demokratsko delovanje (PDD) i bivšu predsednicu opštine Preševo Arditu Sinani za političku savetnicu za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

-Ovo je prvi korak ka uspostavljanju Kancelarije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, u okviru kabineta premijera, kojom će koordinirati Sinani – saopšteno je ponedeljak uveče iz Kurtijevog kabineta.

Kako se navodi, kancelarija će biti u funkciji poboljšanja položaja Albanaca u ovim opštinama, održavanja dobrih odnosa i povećanja institucionalne saradnje za zaštitu i unapređenje njihovih prava.

Sinani je sa mesta predsednice Preševa smenjena 11. aprila ove godine uprkos protivljenju Kurtija, a na čelu opštine je bila od maja 2021. godine.

Ardita Sinani smenjena sa mesta predsednice Preševa

Nova vladajuća većina za predsednika je potom izabrala lidera Alternative za promene Šćiprima Arifija, koji je od samog početka mandata u lošim odnosima sa vladom u Prištini.

Sinani je jedna od najbližih saradnica narodnog poslanika i predsednika PDD Šaipa Kamberija.

Inače, Kancelariju za Bujanovac, Preševo i Medveđu, koju će Sinani voditi, zvanično je osnovala još 2020. godine vlada Avdulaha Hotija, Kurtijevog prethodnika.

Međutim, na tome se stalo i kancelarija praktično nije funkcionisala.

U Prištini osnovana Kancelarija za pomoć Albancima na jugu Srbije

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *