Pokrenuta istraga protiv muškarca uhapšenog u Bujanovcu

Bujanovac, 30. decembar 2022. Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Arvena Balerija, koji je u utorak uhapšen u Bujanovcu, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici su za sada neidentifikovana lica iz Srbije i susednih zemalja, saopšteno je iz Tužilaštva u četvrtak.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) 27. decembra je saopštila da je u Bujanovcu uhapšena osoba „albanske nacionalnosti“, inicijala A.B. osumnjičena za terorizam i da je kod nje pronađena „veća količina naoružanja, eksploziva i municije“.

BIA: U Bujanovcu uhapšen Albanac osumnjičen za terorizam

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je reč o državljaninu Srbije čije je ime ranije bilo Rafet Hodža, te da je rođen u Podujevu na Kosovu gde mu je prijavljeno i prebivalište.

On se sumnjiči da je od početka godine do 27. decembra „organizovao nabavku veće količine vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i minsko-eksplozivnih sredstava i da je zajedno s drugim NN pripadnicima organizovane kriminalne grupe, prenosio u za to unapred pripremljenim vozilima, a potom su oružje NN pripadnici grupe skladištili na skrivenim lokacijama”, navodi se u saopštenju.

Albanac uhapšen u Bujanovcu zbog terorizma je iz Podujeva

„Potom bi osumnjičeni Baleri nalazio kupce“, saopštilo je Tužilaštvo navodeći da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe deo oružja transportovali do kupaca u Srbiji i na Kosovu, kao i u zemlje u regionu i Zapadnoj Evropi, „radi prodaje“.

Navodi se i da je Arven Baleri zajedno sa drugim osumnjičenim NN licima, sa nepoznate lokacije na teritoriji Srbije 27. decembra preuzeo veće količine vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija koju je po unapred pripremljenom planu prevezao na područje Bujanovca, sa namerom predaje NN kupcima“.

“Torbu je u Bujanovcu smestio u prtljažnik motornog vozila marke ‘BMW’ koje je po njegovom nalogu istog dana dovezao NN pripadnik grupe sa namerom da se u pogodnom trenutku izvrši primopredaja sa NN kupcima“, navodi se u saopštenju i dodaje da je to sprečeno hapšenjem Balerija.

Posle saslušanja, tužilac za organizovani kriminal je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložio da se osumnjičenom Baleriju odredi pritvor, navodi se.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *