Opština: Popločavanje trotoara počinje sutra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. jun 2021. Posle više od mesec dana od raskopavanja trotoara duž glavne ulice u Bujanovcu, od gradskog parka do Doma zdravlja, Bujanovačkim je u Opštini rečeno da su dobili uveravanja da će popločavanje početi sutra.

Fazila Azemović, načelnica Odeljenja za investicije i razvoj u čijoj nadležnosti je ovaj projekat, konstatovala je da je došlo do zastoja, te da će biti posledica zbog neispunjavanja ugovornih obaveza.

-Dali smo nalog Saobraćajnom institutu CIP, kao nadzornom organu, da izvesti o razlozima zastoja. Postoje ugovorne obaveze i snosiće se posledice zbog neispunjavanja istih – kaže Azemović za Bujanovačke.

U projektu uređenja trotoara duž glavne ulice, vrednog 7,3 miliona dinara, izvođač radova je firma „Saba Belča“.

-Izvođač radova je „Saba Belča“, ugovor je fazna izgradnja iz 2020. godine. Izvođač radi po nalogu investitora, a uveden je u posao od strane nadzornog organa – kaže načelnica.

Predviđeno je da se odmah po završetku uređenja desne strane trotoara pređe na drugu stranu.

Trotoar je raskopan pre više od mesec dana, u međuvremenu je postavljen „tampon“, odnosno nasut tucanik, izrađeni ivičnjaci, pa se čeka na pločice.

Načelnica Azemović je pre dvadesetak dana, pozivajući se na informacije koje je dobila od nadzornog organa, rekla za Bujanovačke da popločavanja još nije počelo jer se čeka na proizvodnju i testiranje pločica.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *