FILLON REKONSTRUIMI I MË SHUMË RRUGICAVE NË BUJANOC

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 13 shtator 2022. (Foto nga arkivi) – Për disa ditë do të fillojë rindërtimi i disa rrugëve në Bujanoc, përfshirë edhe rrugët Petar Drapshin dhe Stepa Stepanoviq, është konfirmuar për portalin tonë në Komunën e Bujanocit.
Kryeshefja e Drejtoratit për investime dhe zhvillim, Fazila Azemoviq, ka thënë për Bujanovaçke se kontrata me kontraktorin është lidhur javën e kaluar ndërsa sot është bërë lajmërimi i nisjes së punimeve.
– Fillimisht bëhet sinjalizimi i përkohshëm, rilevimi gjeometrik, kështu që makinat nuk do të fillojnë menjëherë nga nesër, por vlerësimi im është se makinat do të jenë në rrugë për tre deri në katër ditë – thotë Azemoviq.
Rruga Stepe Stepanovića nuk do të rikonstruktohet menjëherë në të gjithë gjatësinë e saj, por në fazën e parë janë planifikuar punime në gjysmën e sipërme nga qendra deri në kthesën pas Zbirishtes.
Përveç dy rrugëve të përmendura, do të punohet edhe në dy rrugë të tjera në lagjen Morava 76 dhe asfaltimi i disa rrugëve më të vogla.
Siç tha Azemoviq, afati për kryerjen e punëve është 60 ditë dhe ato do të kryhen me dinamikë të shtuar në mënyrë që të përfundojnë para se të përkeqësohen kushtet atmosferike.

Kontraktor është ndërmarrja e Preshevës “Saba Bellça”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *