Kategorija: BOŠ

DIVERSITETI ËSHTË REALITET: NXËNËSIT E “SEZAI SURROI” VIZITOJNË VOJVODINËN

  Bujanoc, Beograd, 01 qershor 2022. – Nxënësit e Shkollës së mesme “Sezai Suroi” në Bujanoc, ku mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, janë në...

ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE KËRKOJNË NGA PREMIERJA QË TA DËNOJ GJUHËNN E URREJTJES NDAJ SHQIPTARËVE

  Bujanoc, 27. maj 2022. – Një grup prej 22 organizatash të shoqërisë civile nga Serbia dhe Kosova i kanë kërkuar qeverisë serbe dhe kryeministres Ana...

TË RINJTË NGA PRESHEVA, BASHKË ME MOSHATARËT E TYRE TË QENDRËS SË PRANIMIT, SHOQËROHEN NË LIQENIN E RAHOVICËS

Bujanovaçke 26 maj 2022. Bujanoc, Preshevë, 26 maj 2022 – Të rinjtë nga Presheva u shoqëruan me bashkëmoshatarët e tyre të vendosur aktualisht në Qendrën...

MINISTRJA ÇOMIQ: PO FILLON PUNËSIMI I SHQIPTARËVE NË FIRMA DHE INSTITUCIONET SHTETËRORE

  Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 26. maj 2022.– Një pjesë e marrëveshjes për punësimin e shqiptarëve në institucionet shtetërore dhe publike tashmë...

TË RINJTË NGA BUJANOCI NDËRTOJNË URA MIQËSIE ME BULLGARINË

Bujanovaçke 26 maj 2022. Shkruan: D. Stoshiq Bujanoc, Preshevë, 26 maj 2022 (Foto BSC) – Kristina Tomiq, nxënëse e klasës së dytë në Gjimnazin “Sveti...

MINISTRJA ÇOMIQ VIZITON ARIFIN, REGJISTRIMI TEMË KRYESORE E BISEDËS

Bujanovaçke, 25. maj 2022. Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 25. maj 2022.– Regjistrimi i ardhshëm i paraparë për këtë vit do të jetë një nga temat kryesore të...

MINISTRI VULIN SËRISH FYEN SHQIPTARËT PËRMES FAQES ZYRTARE TË MPB

  Bujanoc, 23. maj 2022. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Ragmi Mustafa, vlerësoi se në Serbi është bërë e zakonshme fjalimi fyes dhe...

NGA 25 MAJI NË BEOGRAD MBAHET FESTIVALI “MIRËDITA – DOBAR DAN”

Bujanoc, 20. maj 2022. Ekspozita “Të gjithë lotët tanë” do të hapë edicionin e nëntë të festivalit “Mirdita – Dobar dan!” që mbahet...

MUSTAFA I BËNË THIRRJE SAVIQIT PUBLIKIMIN E EMËRAVE TË TË GJITHË PERSONAVE TË PASIVIZUAR

  Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 19. maj 2022. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Ragmi Mustafa, i ka bërë thirrje kryeshefit të Stacionit...

POLICIA: NGA FILLIMI I VITIT 2021 NË KOMUNËN E BUJANOCIT JANË PASIVIZUAR 84 ADRESA

Shkruan: N. Stevanoviq Bujanoc, 19. maj 2022. Nga fillimi i vitit të kaluar deri në prill të këtij viti, në komunën e Bujanocit është pasivizuar vendbanimi i 84...