MË NË FUND FILLOJNË PUNIMET NË SHKOLLËN “SVETI SAVA”

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 19. maj 2023. Në shkollën “Sveti Sava” në Bujanoc kanë nisur punët përgatitore, ndërsa javën e ardhshme zyrtarisht do të fillojë rindërtimi i plotë i shumëpritur dhe i paralajmëruar, mësojnë Bujanovaçke në Komunë.
Më pas do të dihen të gjitha detajet e kontratës me kompaninë preshevare Vijator dhe afati i përfundimit të punimeve.

Procedurat e prokurimit publik kanë përfunduar në fund të muajit shkurt.

Rikonstruksioni do të kushtojë 200 milionë dinarë, ndërsa paratë do të vijnë nga fondet evropiane, si dhe për renovimin e shkollës fillore “Branko Radiçeviq”, për të cilën Bujanovaçke ka shkruar disa herë.

U njoftua se shkolla do të rinovohej në mars të 2020-ës, megjithëse atëherë përmendej shifra dyfish më e vogël.

Për shkak të fillimit të punimeve, shkolla në mes të muajit prill është zhvendosur në Fakultetin Ekonomik në Bujanoc.

Mësimi organizohet në dy turne, nga ora 13:00 deri në orën 21:00 me orë të shkurtuara në 30 minuta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *