“SRBIJA ŠUME” PARALAJMËROJNË, GJATË FESTAVE TË JO BARBEKUE NË PYJE

Bujanoc, 24 prill 2024. Ndërmarrja publike “Srbijašume” sot apeloi qytetarët që gjatë festave të ardhshme të 1 Majit dhe të Pashkëve të mos ndezin zjarr në pyll dhe në afërsi të tij për t’u mbrojtur nga zjarri.
Kjo kompani tregon se më shumë se 95 për qind e zjarreve në pyje shkaktohen nga pakujdesia njerëzore, raporton N1.

“Qytetarët nuk duhet të hedhin cigare dhe materiale lehtësisht të ndezshme në vendet ku mund të fillojë zjarri, të mos lënë zjarr dhe mbeturina të pashuara pas, si dhe të mos djegin barërat e këqija, bimore dhe materiale të tjera në parcelat bujqësore, pemishtet dhe zonat pranë pyllit. thuhet në njoftim.

“Srbijashume” ka forcuar kontrollin e zbatimit të masave parandaluese për mbrojtjen nga zjarri i pyjeve.
[13:46, 24. 4. 2024.] Femi: Ujësjellësi i cili ka shpërthyer të shtunën pasdite në rrugën “Bore Stankovića” në Bujanoc, për shkak të të cilit banorët dhe pronarët e shitoreve në këtë zonë kanë presion të ulët për të pestën ditë, do të riparohet sot, i thanë gazetarit tonë në vend.
-Sot duhet të zgjidhet, po të gjejmë se ku është thyer tubi – komentoi shkurt një nga punonjësit e Ndërmarrjes Publike Komunalac.

Bujanovacki që nga e hëna ka marrë mesazhe dhe fotografi nga qytetarët për këtë problem.

– U prish gypi, askush nuk po bën asgjë, uji në rrugë rrjedh pa pushim, presioni është i tmerrshëm- ka shkruar një banor i Bujanovit i cili na ka dërguar një fotografi nga rruga të hënën.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *