BRUKSEL: BEOGRADI KËRKON HAPJEN NË KOSOVË TË EKSPOZITURËS SË BANKËS POŠTANSKA ŠTEDIONICA

Bujanoc, Bruksel, 25. prill 2024. Në dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, i cili filloi sot me një takim trepalësh rreth orës 12:30, Beogradi kërkon që banka Poštanska Štedionica të lejohet të operojë në Kosovë, ndërsa Prishtina ofron një konvertim ndërbankar të dinarëve në euro, transmeton korrespondenti evropian N1.
Tema kryesore e dialogut është se si do të zgjidhen problemet e shkaktuara nga heqja e qarkullimit të dinarëve në Kosovë, kështu që, siç mësojmë, delegacioni nga Beogradi kësaj radhe ka edhe ekspertë të financave.
Beogradi kërkon që banka Poštanska Štedionica të lejohet të operojë në Kosovë, në mënyrë që ajo të paguajë dinarë për qytetarët, ndërsa Prishtina ofron një konvertim ndërbankar të dinarëve në euro, në mënyrë që monedha evropiane më pas t’u lëshohet qytetarëve për përdorim në Kosovë, transmeton N1.
Deklaratat e dy palëve pas pesë takimeve të mëparshme tregojnë se qëndrimet janë shumë larg dhe se marrëveshja është shumë larg, përkundër optimizmit të shprehur nga ndërmjetësi evropian Miroslav Lajçak se një marrëveshje është e mundur.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *