KJO LODËR PËR FËMIJË – PEPCO ËSHTË E DËMSHME PËR SHËNDETIN

Bujanoc, 16. maj 2024. (Foto NEPRO) – Nëse keni një lodër fëmijësh nga fotoja e këtij publikimi, duhet ta ktheni në Pepco, pasi është përcaktuar se është një produkt i pasigurt që përmban një sasi të tepërt plumbi.

Sipas portalit të Sistemit të Paralajmërimit të Produkteve të Pasigurta (NEPRO) të Departamentit të Tregtisë, lodra e markës Pepco është tërhequr. Është një rrotë poçari që përbëhet nga 18 rrota dhe quhet Pepco Art & Craft Potter’s Wheel 18.

Numri i artikullit është SKU 596629, numri i grupit është 20230624, 20230722 dhe 20230819, dhe etiketa e barkodit është 2200159662960.

Sipas faqes së internetit të ministrisë, lodra është tërhequr për shkak të një rreziku kimik.

Produkti ka një rrezik kimik për konsumatorët sepse përmban një përqendrim të tepërt të plumbit në argjilë (0,0013% ndaj peshës). Plumbi është i dëmshëm për shëndetin e njeriut, grumbullohet në organizëm dhe mund të shkaktojë neurotoksicitet, i cili ka një ndikim negativ si tek fëmijët e ushqyer me gji, ashtu edhe tek fëmijët e palindur.
Masat vullnetare të marra janë të karakterit të përhershëm bdërsa një njoftim është dërguar në të gjitha pikat e shitjes me pakicë. Nëpërmjet faqes së internetit, si dhe njoftimeve të shfaqura në sportelet e shitjes, konsumatorët janë informuar për mungesën e produkteve dhe mundësinë e rimbursimit (kthimit të parave), bëhet e ditur në faqen e NEPRO.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *