SHTËPIA E SHËNDETIT: TË DIELËN VIZITA MJEKSORE PARANDALUESE

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 17. maj 2024. Të dielën (19 maj) në Shtëpinë e Shëndetit të Bujanocit, nga ora 08:00 deri në ora 17:00, do të kryhen ekzaminimet parandaluese të përgjithshme kardiologjike, të cilat përfshijnë matjen e presionit të gjakut, regjistrimin e EKG-së, analizën bazë të gjakut dhe matjen e sheqerit në gjak. Gjithashtu, në shërbimin për diagnostikimin radiologjik do të kryhet edhe ekografia e barkut.
– Ekzaminimet kryhen nën kujdesin e Ministrisë së Shëndetësisë ndërsa theksi vihet si më parë tek personat që nuk janë diagnostikuar me sëmundjen, sepse parandalimi dhe diagnostikimi i hershëm janë të një rëndësie vendimtare në zbulimin e hershëm dhe mundësinë e shërimit të plotë për shumë sëmundje – thotë drejtoresha e Shtëpisë së Shëndetësisë në Bujanoc, Dr.Daliborka Pavlloviq.
Ajo shton se ekzaminimet do të kryhen nga një specialist i mjekësisë së përgjithshme që do të masë presionin e gjakut, EKG-në dhe do të përcaktojë nivelin e sheqerit në gjak, ndërsa shërbimi i diagnostikimit laboratorik do të kryejë analizë të zakonshme gjaku, pa biokimi. Në shërbimin e diagnostikimit radiologjik do të kryhet ekografia abdominale.
Kujtojmë se deri më tani në Shtëpinë e Shëndetit të Bujanocit janë organizuar ekzaminime parandaluese internistike dhe kardiologjike, ekzaminime të gjëndrës tiroide, PSA që zbulojnë fazën e hershme të kancerit të prostatës, ekzaminime me ultratinguj të gjirit dhe ekzaminime të përgjithshme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *