POLITIKANËT SHQIPTAR NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA FESTUAN NË BEOGRAD PËRVJETORIN E SHPALLJES SË PAVARËSISË SË KOSOVËS

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 23. shkurt 2023. Në Zyrën Ndërlidhëse të Kosovës në Beograd, të mërkurën për herë të parë u shënua dita e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, ku morën pjesë përfaqësues të pushtetit komunal në Bujanoc dhe politikanë nga Presheva – nga kryetari i komunës. Nagip Arifi për këshilltaren e kryeministrit të Kosovës Ardita Sinani. Mungoi vetëm kryetari i komunës së Preshevës dhe lideri i Alternativës për Ndryshim, Shqiprim Arifi.

Nënkryetari i Komunës së Bujanocit, Shqiprim Musliju, ka bërë të ditur se “për herë të parë është festuar pavarësia e Kosovës me himnin dhe flamurin kombëtar” në Beograd.


Bujanovaçke dje ka njoftuar se në shënimine këtij përvjetori është i ftuar deputeti i Bujanocit dhe kryetar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Shaip Kamberi.

Krahas tij ishin edhe bashkëpartiakët Ragmi Mustafa – kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në mandatin e kaluar, këshilltarja e Kurtit për jugun e Serbisë, Ardita Sinani dhe kryetari i Kuvendit të Bujanocit, Enver Ramadi.

Festimi u organizua nga Jetish Jashari, shef i Zyrës Ndërlidhëse të Kosovës në Beograd.

Kjo zyrë është hapur në vitin 2013 sipas një marrëveshjeje nga Brukseli me të cilën Beogradi dhe Prishtina kanë shkëmbyer oficerë ndërlidhës.

Më 17 shkurt 2008, Kosova shpalli pavarësinë e saj, e cila nuk njihet nga Serbia, pesë vendet e Bashkimit Evropian, Rusia, Kina dhe vende të tjera.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *