AFËR BUJANOCIT, STËRVITJE TË USHTRISË PËR OPERACIONE PAQËSORE NË LIBAN

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 5. dhjetor 2023. (Foto MB) – Në bazën “Jug” dhe në poligonin “Boroc” afër Bujanocit po zhvillohet trajnimi intensiv i togës mbrojtëse të Forcave të Armatosura të Serbisë, e cila po përgatitet për pjesëmarrje në operacionin paqeruajtës të Kombeve të Bashkuara në Liban.
Siç njofton Ministria e Mbrojtjes, kjo është pjesa e fundit e fazës së dytë të përgatitjes disamujore që kalojnë pjesëtarët e njësisë përpara se të dërgohen në zonën e operacionit për t’u kualifikuar plotësisht për të kryer detyra në kuadër të forcave paqëruajtëse të Kombeve të Bashkuara.
Pas stërvitjes individuale taktike dhe me zjarr, të realizuar në fazën e parë stërvitore, njësia tashmë po praktikon në kushte terreni taktikat, teknikat dhe procedurat për kryerjen e detyrave që e presin në Liban, me theks në procedurat gjatë patrullimit dhe sigurimit të bazës.
Stërvitja e togave të mbrojtjes së forcave përfundon javën e ardhshme me realizimin e një stërvitje taktike, ku trajnimi dhe ndërveprueshmëria e kësaj njësie nga Komanda Stërvitore do të testohen në praktikë për pjesëmarrje në mision.
Ushtria serbe ka punësuar një togë për mbrojtjen e forcave në misionin e Kombeve të Bashkuara në Liban që nga viti 2014, si pjesë e kontingjentit italian. Detyra kryesore e njësisë është sigurimi i bazës ku janë vendosur forcat e Kombeve të Bashkuara. Përveç kësaj toge, Ushtria Serbe në Liban punëson edhe një kompani këmbësorie, oficerë shtabi dhe një grup specialistësh të ngarkuar për mbështetjen e kontingjentit tonë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *