TË DIELËN NË SHTËPINË E SHËNDETIT NË BUJANOC, VIZITAT PARANDALUESE FALAS PËR KONTROLLIN E GJËNDRRËS TIROIDE

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 29. shkurt 2024. Ekzaminimet ekografike parandaluese të gjëndrës tiroide dhe marrja e mostrave për analizë për gjendjen hormonale të gjëndrës tiroide do të bëhen të dielën (3 shkurt) në Shtëpinë e shëndetit në Bujanoc. Në fokus janë bashkëqytetarët që nuk kanë sëmundje të konfirmuar të tiroides, pasi synohet zbulimi i rasteve të reja.
Ministria e Shëndetësisë dhe Fondi i Sigurimeve Shëndetësore Republikane vazhdojnë me praktikën e mirë të ekzaminimeve parandaluese, në mënyrë që në nivel të gjithë Serbisë, duke përfshirë edhe qendrën tonë shëndetësore, ekzaminimet me ultratinguj të gjëndrës tiroide dhe statusi hormonal i gjëndrës tiroide do të të kryhet të dielën nga ora 08:00 deri në ora 16:00 – thotë për Bujanovaçke, drejtoresha e Shtëpisë së shëndetit, Dr. Daliborka Pavlloviq.
Sipas saj, ekzaminimet i referohen pacientëve të rritur dhe atyre që nuk kanë sëmundje të zbuluar tashmë të tiroides, sepse qëllimi është zbulimi i rasteve të reja, dhe jo të vijnë në ekzaminim ata që tashmë kanë një sëmundje të diagnostikuar.
– Në rëntgen do të bëhen ekzaminimet ekografike, ndërsa materiali për statusin hormonal do të dërgohet në laboratorin në Vranjës, kështu që rezultatet do t’u dërgohen të gjithëve më pas – shton Dr. Pavlloviq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *