PAGAT: BUJANOCASIT VETËM MUND TË QAJNË KUR SHOHIN SE SA JANË PAGAT NË KOMUNAT BEOGRADASE

Bujanoc, 25. prill 2024. Paga mesatare neto në komunën e Bujanocit në muajin shkurt ishte 68.465 dinarë, sipas të dhënave zyrtare të Entit republikan të statistikave (ERS). Pagat në Bujanoc janë 25.660 dinarë më pak se mesatarja zyrtare e vendit për muajin shkurt – 94.125 dinarë.
Si zakonisht, pagat më të larta ishin në komunat e Beogradit: Stari Grad 168.030, Vraçar 161.734…
Të punësuarit nga Bujanoci kanë fituar mesatarisht 1.430 më pak në shkurt se në janar.
Krahasuar me të njëjtin muaj të një viti më parë, paga mesatare bruto në Serbi për shkurt 2024 është nominalisht më e lartë për 15.8%, ndërsa realisht për 9.7%, ndërsa paga mesatare neto është nominalisht më e lartë për 15.7%, dhe në terma realë me 9.6%.
Preshevalët janë në vendin e parafundit në rrethin e Pçinjës me pagë mesatare prej 64.613 dinarë. Vetëm banorët e Vranjska Banjës kishin paga më të ulëta se ata – 63.062. Banorët e Vranjës kanë pagat më të larta mesatare në rrethin e Pçinjit – 73.511 dinarë.
Nga banorët e rrethit të Pçinjës me një mesatare prej 71.765 dinarë, vetëm banorët e rrethit të Jabllanicës vazhdojnë të kenë paga më të ulëta – 70.589 dinarë, në mesin e të cilëve banorët e Crna Trava, të cilët fituan mesatarisht 64.213 dinarë në shkurt, kanë të ardhurat më të ulëta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *