RRITET AKCIZA NË DERIVATE, CIGARE, KAFE

Bujanoc, 29. prill 2024. Nga 1 maji në Serbi do të aplikohen shuma të reja të akcizës, të harmonizuara me shumën vjetore të çmimeve të konsumit në vitin 2023, kështu që akciza e re për benzinën pa plumb do të jetë më e lartë për 4,75 dinarë, gjegjësisht 5,70 dinarë bashkë me tatimin mbi vlerën e shtuar. përfshirë (TVSH).
Akciza për naftën do të rritet për 5,86 dinarë, ndërsa akciza e LPG-së për 4,45 dinarë, me TVSH-në, raporton Euronews.
Nga e mërkura e 1 majit, përveç derivateve të naftës, shumat e reja të akcizës, të harmonizuara në bazë të Ligjit të Akcizës me indeksin vjetor të çmimeve të konsumit në vitin 2023, vlejnë edhe për biokarburantet, alkoolin, produktet nikotine, kafenë dhe gazin natyror për konsumatorët e fundit.
Siç bëhet e ditur në Fletoren Zyrtare, akciza për derivatet e naftës nga muaji maj do të jetë 52,49 dinarë për kilogram për gazin e lëngshëm, 62,54 dinarë për litër për biokarburantet dhe bio lëngjet, 67,22 dinarë për litër për benzinën pa plumb, ndërsa për benzinën me plumb do të jetë 71,47 dinarë për litër.
Nga 1 maji, akciza për pijet alkoolike do të jetë 26,89 dhe 30,72 dinarë për litër, për kafe nga 108,06 dinarë për kilogram në 405,24 dinarë për kilogram, ndërsa për lëngjet për mbushjen e cigareve elektronike në periudhën deri më 31 dhjetor 2024. akciza do të jetë 10,46 dinarë për mililitër, ndërsa nga 1 janari 2025 do të jetë 11,62 dinarë për mililitër.
Meqë ra fjala, çmimet e naftës euro dhe benzinës euro premium BMB 95 janë të kufizuara me Dekretin për Kufizimin e Çmimit të Derivateve të Naftës deri më 27 korrik 2024.
Bazuar në këtë Rregullore, çmimet e reja të karburanteve publikohen çdo të premte dhe janë të vlefshme për shtatë ditët e ardhshme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *