NË BRUKSEL SËRISH BISEDOHET PËR PËRDORIMIN E DINARIT NË KOSOVË

Bujanoc, 15. maj 2024. (Foto nga arkivi) – Në Bruksel filloi takimi trepalësh i delegacioneve të Beogradit dhe Prishtinës me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian (BE). Raundi i ri i dialogut ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës është në nivel të negociatorëve kryesorë dhe tema kryesore është gjetja e zgjidhjes në lidhje me vendimin e Bankës qendrore në Prishtinë për përdorimin e dinarëve, transmeton RTS.
Delegacioni i Beogradit udhëhiqet nga drejtori i Zyrës për Kosovë dhe kryenegociatori Petar Petkoviq me një ekip ekspertësh.
Ky është raundi i shtatë i dialogut që diskuton ndalimin e përdorimit të dinarit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *