ARBËR PAJAZITI, FRONTI PËR NDRYSHIM: DO TË BËHEM KRYETAR I RI I KOMUNËS SË BUJANOCIT

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 3. qershor 2024. – Arbër Pajaziti, një nga liderët e opozitës Fronti për Ndryshim, lista që fitoi zgjedhjet lokale të dielën në Bujanoc, një ditë më pas i tha Bujanovaçkes se ai pret të jetë kryetar i ri i komunës. “Për qeverinë e re do të flasim me të gjithë”, ka thënë Pajazita përmes Bujanovackes.
Pajaziti thotë se rezultatet e zgjedhjeve i japin Frontit për Ndryshim çdo të drejtë për të kërkuar postin e kryetarit. Nëse kjo do të ndodhte, do të ishte një ngjarje historike, nëse në krye të Bujanocit që nga viti 2002 nuk do të ishte Nagip Arifi apo Shaip Kamberi.
Ai para zgjedhjeve ka shpallur kandidaturën e tij për president si kryetar i degës së Alternativës për Ndryshim të Bujanocit. Ai udhëhoqi listën opozitare së bashku me Driton Rexhepin, liderin e Lëvizjes për Bujanocin të sapothemeluar. Në këtë koalicion bën pjesë edhe Unioni Demokratik Shqiptarë (DUA).
Sipas rezultateve paraprake, ky grup ka marrë 3371 vota (19,17%), më shumë se të gjithë të tjerët, që mjafton për 8 vende në kuvendin lokal. Pas një përsëritjeje të caktuar të zgjedhjeve në disa vendvotime, dallimi në favor të Frontit për Ndryshim mund të rritet, pret Pajaziti.
– Fitorja e Frontit për Ndryshim është një përfundim i paramenduar. Qytetarët shprehën vullnetin e tyre. Ne presim përsëritjen e votimit në fshatin Muhoc, si dhe në Konçul, kështu që do të shohim se sa do të jetë dallimi në fund – thotë Pajaziti.
Në Konçul, që aktualisht është bastioni i partisë së dytë shqiptare për, sa i përket numrit të votave, të Lëvizjes për Progres Demokratik (LPD) të Shqiprim Musliut, pjesëmarrja thuhet se ishte pothuajse 80 për qind dhe nga kjo qendër votimi dolën rreth 1100 vota. Pothuajse të gjitha partitë jozyrtarisht shprehën dyshime serioze për rregullsinë e votimit në atë vend.

Për qeverisjen e re, përkatësisht koalicionin qeverisës, Pajaziti tha se Fronti për Ndryshim do të iniciojë bisedime me të gjithë.
– Nuk kemi vija të kuqe ndaj askujt. Mund të them se do të flasim me të gjithë, kështu që do të shohim – ka njoftuar ai.
Pajaziti gjatë dy viteve të fundit ka kritikuar ashpër qeverinë, e cila përbëhej nga Partia Demokratike e Nagip Arifit, Partia për Veprim Demokratik e Shaip Kamberit dhe LPD e Musliut. Partitë e Arifit dhe Kamberit pësuan një debakli në zgjedhjet e së dielës, duke marrë gjithsej rreth 4500 vota më pak se katër vjet më parë.
Aksioni opozitar i Pajazitit dhe të tjerëve në Frontin për Ndryshim u solli fitoren.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *