VUÇIQ: QEVERIA E RE PËR 10 DERI NË 15 DITË

Bujanoc, 15. prill 2024. Qeveria e re e Serbisë do të zgjidhet për 10 deri në 15 ditë, tha të hënën presidenti serb Aleksandar Vuçiq. Qëllimi kryesor i qeverisë së re do të jetë mbrojtja e interesave jetike kombëtare dhe shtetërore dhe qëndrimi në kursin liridashës, thotë ai.
Vuçiq tha se pret formimin e Qeverisë para festave të majit dhe se me qeverinë e re pritet një kuvend i madh me Republikën Sërpska.
– Nëse do t’i mirëpresim festat e Pashkëve dhe kuvendin e madh me Republikën Srpska, kjo do të kishte kuptim me një qeveri të re – tha Vuçiq për RTS.
Sipas tij, mund të ketë ndryshime të vogla, por shpreson që deputetët të mos zemërohen nëse duhet të punojnë për festat e 1 Majit.
Ai po ashtu tha se është i kënaqur me funksionimin e qeverisë së vjetër, por se duhet të ketë disa ndryshime dhe për këtë duhet pyetur kandidati për formimin e Qeverisë.
– Besoj se do të ketë ministra të rinj, do të ketë disa që ishin aty, do të ketë ndarje të reja, por besoj se do të ketë një energji shtesë dhe të re. Jam i kënaqur me punën e qeverisë së kaluar, janë bërë shumë gjëra të mira, por një ndryshim dhe një gjak i ri është gjithmonë i mirë për energji të reja dhe besoj se do të ketë”, tha Vuçiq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *