DERI MË TANI LISTAT ZGJEDHORE I KAN DORËZUAR 7 PARTI DHE KOALICIONE

Bujanoc, 7. maj 2024. (Foto nga arkivi) – Grupi i qytetarëve “Dr. Dejan Stojanoviq”, siç thonë ata, vetëm për një ditë (të hënën) kanë mbledhur afër 1000 nënshkrime dhe presin që listën ta dorëzojnë pas formaliteteve procedurale. Kjo listë, slogani i së cilës është “Zgjidh të ardhmen”, është përkrahur edhe nga lëvizja “Çale, kjo është për ty”, ka konfirmuar për Bujanovaçke koordinatori për rajonin e Pçinjës, Isidor Stefanoviq. Deri të martën, më 7 maj, janë dorëzuar listat zgjedhore për zgjedhjet e 2 qershorit në Bujanoc nga 7 parti dhe koalicione. I fundit që e bëri këtë ishte koalicioni i Nenad Tasiq Tasa dhe Goran Tashkoviq Shila, ndërsa para tyre “Ndrysho tani, për fshatin tonë, për qytetin tonë”, i cili përbëhet nga NPS, POKS, DSS e Re dhe Fytyra e Re e Serbisë-Milosh Parandiloviq .
Nën numrin një në zgjedhje, në fletëvotim do të dalë Partia Demokratike e kryetarit aktual Nagip Arifi, e ndjekur nga SPP që mbledh romët vendas, e treta është koalicioni rreth SNS-së “Aleksandar Vuçiq, Bujanoci nesër “, e ndjekur nga LPD Shqiprim Musliu, i pesti është dorëzuar nga opozita “Fronti për Ndryshim” i cili përbëhet nga tri parti opozitare shqiptare, ndërsa numrin 6 në fletëvotim do ta zë “Ndrysho tani, për fshatin tonë, për qytetin tonë”. Në vendin numër 7 është GQ “Srpska lista – Nenad Tasiq Tasa dhe Goran Tashkoviq Shila – Zgjedhni ndershmërinë”.
Pritet që në ditët në vijim listat t’i dorëzojë PVD e Shaip Kamberit, GQ “Dr. Dejan Stojanoviq”, dhe të dyja listat tashmë kanë marrë mbështetjen e tyre. Afati i fundit për dorëzimin e listës është data 12 maj në mesnatë.
Lista “Dr. Dejan Stojanoviq” u mbështet me nënshkrimet e afro 1000 qytetarëve.
Partitë shqiptare në pushtet – PVD, PD dhe LPD – kanë bërë më parë një marrëveshje për të rivendosur shumicën pas zgjedhjeve.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *