DREJTORESHA E USAID-it VIZITON REDAKSINË E BUJANOVAÇKE-s

Bujanoc, 21. maj 2024. Delegacioni i USAID-it dhe IREX-it të martën vizitoi redaksinë e Bujanovaçkes, ku diskutuam për vazhdimin e bashkëpunimit dhe gjendjen e mediave në rajon.
Drejtoresha e USAID-it, Brook Isham, vlerësoi punën e Bujanovaçkes, veçanërisht në kontekstin e mjedisit multietnik në të cilin punojmë, duke thënë se është e paçmueshme që të gjithë qytetarët përmes portalit tonë të kenë mundësi të marrin informacione me kohë dhe të vërteta në gjuhën e tyre amtare.
Mysafirët paralajmëruan vazhdimin e ndihmës për Bujanovaçken për të forcuar kapacitetet e tyre për të krijuar një lidhje edhe më të fortë me qytetarët, shërbimin e të cilëve ne i ofrojmë dhe lidhemi me autoritetet.
Redaktori i Bujanovaçkes Nikolla Llaziq i njohu mysafirët me politikën tonë redaktuese, sfidat dhe problemet me të cilat përballemi dhe mënyrën se si redaksia përpiqet t’i kapërcejë ato.
Delegacionit amerikan i bëri përshtypje të veçantë fakti se Bujanovaçke ka rritur numrin e lexuesve dhe të gjitha parametrat e shikimit për 20 herë (2000%) që nga themelimi i saj në 2015. Bujanoci sot mund të mburret me miliona vizita në portalin dhe faqen tonë në FB.
USAID është Agjencia e Qeverisë së SHBA për Zhvillim Ndërkombëtar dhe IREX është partneri i tyre në projektet për zhvillimin e qëndrueshëm të biznesit mediatik.
Bujanovaçke ka bashkëpunuar me sukses me këto dy agjenci që nga viti 2018.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *