ANKETA PARAZGJEDHORE E BUJANOVAÇKES: KËSHTU KANË VOTUAR 1.200 LEXUESIT TANË

N. Stevanoviq
Bujanoc, 30. maj 2024. Sipas rezultateve të anketës në portalin Bujanovaçka, Grupi i qytetarëve Dr. Dejan Stojanoviq Meçe, i formuar një muaj më parë, mund të jetë surpriza më e madhe në zgjedhjet e 2 qershorit në Bujanoc. Kur u pyetën se për kë do të votojnë, numri më i madh i qytetarëve – 479 (39 për qind) votuan për grupin e Stojanoviqit. Është e qartë, megjithatë, se rezultatet nuk pasqyrojnë situatën reale në terren, duke marrë parasysh mostrën e vogël. Kjo është e dukshme edhe në rastin e Partisë Demokratike në pushtet objektivisht të fortë të Nagip Arifit, e cila mori mbështetje modeste.
Pak më shumë se 1200 lexues morën pjesë në sondazhin e hapur dy javë më parë. Dr. Stojanoviq mori mbështetjen e pothuajse 40 për qind të të anketuarve.
Në vend të dytë për nga numri i votave është Partia për Veprim Demokratik (PVD) me kandidat për kryetar të komunës Ragmi Mustafin. Për këtë opsion kanë votuar 250 qytetarë, ose 21 për qind.
Për koalicionin rreth SNS-së votuan 176 lexues (14 për qind), me Dr. Daniela Dençiq si kandidate e parë për këshilltare në listën e quajtur “Aleksandar Vuçiq – Bujanoci nesër”. Kjo listë është në vendin e tretë, duke numëruar të gjitha opsionet e tjera, dhe e dyta në mesin e grupeve serbe.
Gjashtë listat e tjera kanë mbështetjen e 2 deri në 8 përqind të pjesëmarrësve në anketë. Në vendin e katërt është koalicioni i partive opozitare serbe “Ndrysho tani – për fshatin tonë për qytetin tonë” i udhëhequr nga Sasha Arsiq, i cili mori 95 vota (8 për qind).
Partia Demokratike e Nagip Arifit, kryetar aktual i komunës së Bujanocit, ka 59 vota (5 për qind), opozita shqiptare e mbledhur në Frontin për Ndryshim ka marrë 55 vota, ndërsa 48 lexues kanë votuar për listën Srpska – Biraj postenje Nenad Tasić Tasa dhe Goran Tašković Šilja (4 përqind).
Në anën e pasme janë Lëvizja për Progres Demokratik (LPD) e Shqiprim Musliut me 32 vota (3%) dhe përfaqësuesit e romëve SPP – Adem Salihi me mbështetjen e 2 për qind, pra 20 vota.
Votimi mbyllet automatikisht një minutë para mesnatës së sotme, pra fillimi i heshtjes parazgjedhore.
Sondazhi u krijua në mënyrë që të mund të votoni një herë nga çdo pajisje (telefon, tablet, laptop) dhe një herë nga çdo akses në internet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *