EKZAMINIMET PARANDALUESE NË BUJANOC: KONTROLLONI VESHKËT DHE ZEMRËN

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 19. prill 2024. Të dielën (21 prill) në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc nga ora 08:00 deri në ora 16:00 do të kryhen ekzaminimet parandaluese falas që mund të tregojnë gjendjen shëndetësore të veshkave dhe zemrës.
– Këtë herë do të merremi me zbulimin e çrregullimeve të funksionit të veshkave dhe zemrës. Ekzaminimet do të kryhen në ordinancën e përgjithshme nga ora 08:00 deri në orën 16:00, ku pacientët do të bëjnë EKG, si dhe do të llogarisin nivelin e të ushqyerit (BMI), do të masin presionin e gjakut dhe pulsin. Sheqeri në gjak, si dhe ureja dhe kreatinina do të analizohen në laborator nga ora 08:00 deri në ora 12:00 – thotë drejtoresha e Qendrës Shëndetësore, Dr.Daliborka Pavloviq.
Shtëpia shëndetësore në Bujanoc po i bashkohet fushatës së ekzaminimeve parandaluese të Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Serbisë, e cila organizohet në 170 institucione shëndetësore në mbarë Serbinë të dielën, më 21 prill, nga ora 08:00 deri në ora 16:00.
Ashtu si edhe më parë, theksi është vënë tek qytetarët që nuk kanë sëmundje të regjistruar, për të zbuluar në kohë rastet e reja.
Kujtojmë se deri më tani në Shtëpinë e Shëndetit të Bujanocit janë organizuar ekzaminime parandaluese lidhur me sëmundjet interne dhe kardiologjike, ekzaminime të gjëndrës tiroide, analiza PSA që zbulojnë fazën e hershme të kancerit të prostatës, ekzaminime me ultratinguj të gjirit dhe ekzaminime të përgjithshme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *