PAGA MESATARE NË BUJANOC 61.000 DINARË, POR GJYSMA E PUNONJËSVE KA MARRË DUKSHËM MË PAKË

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc 26. tetor 2023. Paga mesatare në komunën e Bujanocit, për muajin gusht ishte 61.143 dinarë, e llogaritur pa taksa dhe kontribute, thonë statistikat zyrtare të Entit republikan statistikor (ERS). Në të njëjtën kohë, mesatarja neto në nivel të gjithë vendit është 86.112 dinarë.
Çdo raportim mbi pagat mesatare, pasohet me reagime nga një numër i madh i lexuesve të Bujanovaçkes, duke komentuar se një mesatare të tillë, shumica e qytetarëve të komunës tonë vetëm mund ta ëndërrojnë.
Një tregues statistikor më real është paga mesatare, e cila tregon shumën maksimale të marrë nga gjysma e punonjësve.
Paga mesatare në të gjithë vendin në gusht ishte 66,401 dinarë – gati 20,000 dinarë më pak se mesatarja zyrtare.
ERS nuk publikon të dhëna për të ardhurat mediale në nivel qarku, por ato do të arrinin rreth 45.000 dinarë, ndërsa në komunën e Bujanocit edhe më pak.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *