fbpx

TA NDIHMOJMË OGNJENIN PËR NJË JETË NORMALE

Në këtë mënyrë ftojmë të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë që të ndihmojnë Ognjenin për një jetë më të mirë duke dërguar një SMS me numrin 168 në numrin 2407. Pagesat për të ndihmuar trajtimin e tij mund të bëhen në llogarinë e përdoruesit në dinarë dhe në valutë të huaj dhe përmes E-donate online duke paguar me karta pagese nga e gjithë bota, si dhe përmes PayPal. Çmimi i një mesazhi SMS është 200 dinarë. Pagesa nuk ngarkohet me TVSH. Përdoruesit e rrjeteve MTS, Yettel, A1 dhe Globaltel mund të dërgojnë SMS
Shkruaj 168 dhe dërgo SMS në 2407 PayPal Nevoiten: 11.104.351,58 dinarë
Bujanoc, 30. gusht 2023. – Ognjen Kërstiq, familja e të cilit është nga Bujanoci dhe jeton në Vranjë, ka lindur më 18 prill 2012. nga një shtatzëni e dëshiruar, e menaxhuar dhe e kontrolluar siç duhet. Me vëzhgim të rregullt nga pediatri, nuk u vu re asnjë sjellje e padëshiruar deri në ditëlindjen e dytë kur shpërthyen simptomat e autizmit.
Ognjeni po e humb dalëngadalë fjalorin e përvetësuar deri atëherë, duke u larguar nga njerëzit dhe duke hyrë në një fazë të qarave të vazhdueshme, pagjumësisë, zemërimit… Prindërit i drejtohen menjëherë institucioneve kompetente shëndetësore, por pa sukses.
Ognjeni vetëm në moshën 7-vjeçare u ekzaminua nga një pediatër-gastroenterolog nga SHBA, i cili merret vetëm me gastroenterologjinë e fëmijëve autikë, i cili deklaroi se kishte inflamacion pothuajse në gjithë traktin tretës dhe shprehu bindjen se bëhej fjalë për enterokolitin. Tashmë pas disa muajsh nga futja e terapisë së gastroenterologut të sipërpërmendur, vërehet një përmirësim: i normalizohet gjumi, fëmija bëhet më i qetë, të qarat e vazhdueshme të pangushëllueshme ndalojnë, komunikimi bëhet më i lehtë dhe më i mirë…
Në vitin 2022, prindërit kontaktuan një neuroimunolog nga Moska, ku ai u diagnostikua me një çrregullim metabolik autoimun, mosfunksionim mitokondrial, hiperprolaktinemi dhe hiperamonemi. Ognjeni iu përgjigj shumë mirë terapisë neuroimunologjike.
Vite të tëra ekzaminimesh, procedurash, trajtimesh, udhëtimesh, ndërhyrjesh… kanë shterur burimet financiare të prindërve dhe tani kërkojmë nga njerëzit vullnetmirë që të ndihmojnë Ogin të vazhdojë me shërimin dhe trajtimet për një jetë të pavarur.
Paratë janë të nevojshme për trajtimin e tij me qeliza staminale, analiza gjenetike, analiza laboratorike, ekzaminime gastroenterologjike, ekzaminime specialistike dhe kontrolluese, trajtime të edukimit special dhe logopedi, ilaçe dhe suplemente, në Institutin Dr.Melilo.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *