SOT NË BUJANOC, MINISTRJA DHE AMBASADORËT, TAKIME ME PËRFAQËSUESIT E SHQIPTARËVE

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 15. shtator 2023. (Foto nga arkivi) – Ministrja e arsimit Sllavica Gjukiq Dejanoviq dhe përfaqësues të bashkësisë ndërkombëtare – ambasadori i Bashkimit Evropian në Serbi, Emanuel Zhiofre, shefi i misionit të OSBE-së Jan Bratu dhe Komisioneri i Lartë për pakica kombëtare, Kairat Abdrahmanov – sot vijnë në Bujanoc.
Një nga temat e takimit me përfaqësuesit e pushtetit lokal, Këshillit kombëtar të Shqiptarëve dhe politikanëve të tjerë shqiptarë do të jenë kushtet në të cilat zhvillohet arsimimi i shqiptarëve në tri komuna në jug të Serbisë.
Për Bujanovaçke është konfirmuar, se në zyrën e e kryetarit të komunës, Nagip Arifi , do të ketë takime të ndara me Abdrahmanov, Bratu dhe Giofre, por jo edhe me ministren Gjukiq Dejanoviq.
Pas kësaj, në ora 13:30 në departamentin e Fakultetit Ekonomik në Bujanoc, fillon një takim i madh i përbashkët.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *