POLICIA RRUGORE NË AKSION “FOKUSI NË RRUGË”, KONTROLLET SPECIFIKE

Bujanoc, 9. tetor 2023. Aksioni ndërkombëtar i quajtur “Fokusi në rrugë” do të zbatohet nga sot deri më 15 tetor në 30 shtete evropiane që janë anëtare të organizatës ROADPOL (Rrjeti i Policisë Rrugore të Evropës), njoftoi Ministria e Punëve të Brendshme e Republikës së Serbisë.
Siç thuhet, aksioni do të ketë për qëllim zbulimin dhe sanksionimin e shkeljes së përdorimit të pahijshëm të telefonit celular nga drejtuesit e mjeteve, si dhe përdorimit të parregullt të celularëve dhe kufjeve nga këmbësorët gjatë kalimit të rrugës.
“Përdorimi i celularit gjatë drejtimit të automjetit rrit rrezikun e një aksidenti trafiku nga katër deri në 20 herë, gjë që e bën këtë shkelje një nga problemet më të mëdha të sigurisë së trafikut rrugor për momentin”, thuhet në deklaratë.
Sipas të dhënave të Agjencisë për Siguri në Komunikacion, rreth 5% e këmbësorëve përdorin celularin apo kufjet në mënyrë të parregullt gjatë kalimit të rrugës, ndërsa përqindja e drejtuesve që përdorin celularin në mënyrë të parregullt gjatë drejtimit të automjetit varion nga 4% deri në 15%, varësisht nga lloji i automjetit.
“Që nga fillimi i këtij viti, punonjësit e policisë së policisë rrugore kanë sanksionuar rreth 38 mijë drejtues mjetesh për përdorim të paligjshëm të celularit gjatë drejtimit të automjeteve dhe rreth 2500 këmbësorë për përdorim të paligjshëm të telefonit apo kufjeve”, thuhet në njoftim.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *