TË PAKËNAQUR EDHE POSTIERËT NË BUJANOC , KANË FRIKË SE PUSHOHEN NGA PUNA NËSE I BASHKOHEN GREVËS

Bujanoc, 1. nëntor 2023. E përderisa punëtorët në degët e shumta të Postës së Serbisë dolën në grevë, për shkak se ishin të pakënaqur me gjendjen e tyre financiare, kolegët e tyre në Bujanoc punojnë sepse, siç thonë ata, kanë frikë se mos pushohen nga puna dhe nuk duan të rrezikojnë atë që kanë. Dhe, siç thonë ata, ajo që ata kanë është sa për mbijetesë.

– Sido që të jetë këtu jemi të mjerë, pak jemi dhe kemi frikë se mos na pushojnë. Fjala vjen, nuk jemi të kënaqur as me pagat dhe kushtet e punës, por frika nga hakmarrja është më e madhe, tha për Bujanocvaçkenjë punonjëse e postës së Bujanocit, duke insistuar në anonimitet.

Pagat e punonjësve në zyrat postare në tërë Serbinë janë uniforme, ndërsa pagat e menaxherëve ndryshojnë nga rangu i njësisë, por minimalisht.

Rreth 50.000 në muaj fitojnë postierët dhe punonjësit e sporteleve në Bujanoc, ndërsa punëtorët thonë se është e mjerueshme sa i përket fushëveprimit dhe kushteve të punës.

Në të njëjtën kohë, sipas të dhënave të Agjencisë për Parandalimin e Korrupsionit, drejtori i Postës së Serbisë, Zoran Gjorgjeviq, fiton pothuajse 250 mijë dinarë në muaj.

Posta në Bujanoc ka më pak se 20 punëtorë dhe theksojnë se kjo është absolutisht e pamjaftueshme për punë normale.

Siç shtojnë ata, do të ishin shumë të lumtur t’u bashkoheshin kolegëve të tyre që kanë ndërprerë punën, por…

“Në Beograd dhe në qytetet tjera më të mëdha, pushimi i punonjësve nga puna nuk është i lehtë si këtu, ku do të na spatronin”, thekson bashkëbiseduesi i Bujanovaçkes.

Postierët e Bujanocit edhe në vitet e kaluara nuk e kanë ndërprerë punën si kolegët e tyre në disa qytete, për të cilat ka shkruar Bujanovaçke.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *