PVD KËRKON QË KAMBERI TË JETË LIDER I LISTËS SË PËRBASHKËT DHE IU KA DHËNË AFAT PARTIVE TË TJERA TË DEKLAROHEN DERI TË SHTUNËN

Bujanoc, 10. nëntor 2023. (Foto nga FB) – Partia për Veprim Demokratik (PVD) u propozoi të gjitha partive që tubojnë shqiptarët një dalje të përbashkët në zgjedhjet parlamentare të 17 dhjetorit me një listë bartës i së cilës do të ishte Shaip Kamberi, kryetar i asaj partie. PVD-ë i dha afat partive deri të shtunën (11 nëntor) për të shprehur mendimin e tyre për propozimin, në të kundërt ecuria elektorale do të negociohet vetëm me partnerët që janë dakord me këtë propozim.

Sipas idesë së PVD-së, i dyti në listë do të ishte Visar Memeti nga Alternativa për Ndryshim, i treti kryetari i Bujanocit dhe kreu i PD-së Nagip Arifi, i katërti kandidati i Lëvizjes për Progres Demokratik, i ndjekur nga kandidatët e PDSH-së, Bashkimi Demokratik i Luginës dhe në fund Aleanca për Luginën.

Në deklaratën e saj, PVD i referohet një takimi me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, i cili u bëri thirrje liderëve shqiptarë të bashkohen dhe të paraqesin një listë të vetme.

“Në situatën e rëndë si pasojë e diskriminimit dhe shtypjes së shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, me qëllim të bashkimit në këtë nismë për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare të 17 dhjetorit, për të përballuar sfidat dhe siguruar përfaqësim të dinjitetshëm e sa më të madh në parlamentin qendror, si përgjigje e duhur mosnënshtrimit dhe mosdorëzimit ndaj represionit shtetëror serb, Partisë për Veprim Demokratik, bazuar edhe në takimin që e kemi pasur (07.11.2023) me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti, ju fton që në këto zgjedhje të dalim me një listë të përbashkët”, thuhet në njoftimin e PDD-së.

Partia paralajmëron se afatet e zgjedhjeve tashmë janë duke ecur dhe çdo vonesë shkakton humbje serioze të kohës, që mund të na sjellë në situatën e pamundësi teknike për pjesëmarrje.

Kujtojmë se Alternativa për Ndryshim paraprakisht hodhi poshtë mundësinë që Kamberi të ishte bartës i listës, duke propozuar kandidatin e saj Visar Memetin. Përfaqësuesit e kësaj partie nuk janë ftuar as në takimin me Kurtin, për të cilin ka shkruar Bujanovaçke.

Në zgjedhjet e vitit 2020, shqiptarët fituan tre mandate parlamentare me një listë të përbashkët zgjedhore, ndërsa dy vjet më vonë, kur u shfaqën në dy kolona, u përfaqësuan në parlament vetëm nga një deputet – Shaip Kamberi, por pas pesë votimeve të përsëritura në një vendvotim në Tërnoc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *