fbpx

MUSTAFA: LUGINA E PRESHEVËS TË JETË NË AGJENDËN AMERIKANE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 13 tetor 2022. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) në Serbi, Ragmi Mustafa, i cili është pjesë e delegacionit të liderëve politikë shqiptarë nga Bujanoci dhe Presheva në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, tha se “po ndërmerren hapa strategjikë”.

“Mundësia që Lugina e Preshevës të bëhet pjesë e agjendës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës është jashtëzakonisht e rëndësishme në zhvillimin rajonal të ngjarjeve në Ballkanin Perëndimor”, tha Mustafa.

Bujanovaçke më herët sot ka njoftuar se kryetari i komunës së Bujanocit dhe lideri i PD-së Nagip Arifi, deputeti dhe kryetar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Shaip Kamberi, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) Ragmi Mustafa dhe lideri i Partisë Demokratike të Shqiptarëve të Preshevës (PDSH) Ragmi Mustafa, kanë udhëzuar për vizitë në SHBA.

LIDERËT POLITIKË SHQIPTARË TË BUJANOCIT DHE PRESHEVËS VIZITË NË SHBA

Sipas kreut të KKSH-së, angazhimi i përbashkët në avokimin e pozitës së shqiptarëve të Luginës së Preshevës me Lidhjen Civile Shqiptaro-Amerikane është mbështetur nga qeveria e Kosovës dhe kryeministri Albin Kurti.

Lidhja Qytetare Shqiptaro-Amerikane është një organizatë që merret me “lobimin për çështjet shqiptare” në Amerikë.

Qeveria në Prishtinë po e financon udhëtimin me 35 mijë euro për lobim, siç tha Kurti të mërkurën.
Leave a Reply

Your email address will not be published.