fbpx

TRUPI KOORDINUES NDANË 3 MILIONË DINARË PËR SHOQATAT NGA BUJANOCI DHE PRESHEVA

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 29. korrik 2023. Pesë shoqata qytetare nga Bujanoci dhe një nga Presheva do të marrin 3 milionë dinarë për projekte me interes publik në konkursin e Trupit Koordinues (TK) për Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë.
Sipas listës preliminare të publikuar të premten, KT do të financojë Shoqatën e Qytetarëve të Bujanocit Beyond për projektin “Me dituri deri njohja” me 499 mijë dinarë.
Bu Press Bujanoci do të marrë 500.000 dinarë për projektin “Fëmijët janë dekorimi i botës”.
Për projektin “Pasuria e diversitetit”, organizata Alternative International kërkoi 750.000 dinarë, por në konkurs mori pak më pak se 500.000 dinarë.
Ndër shoqatat e Bujanocit që do të financohen nga Trupi Koordinues është edhe SHKA “l”. Folkloristët do të marrin 500,000 dinarë për Festivalin e 21-të Ndërkombëtar të Folklorit të mbajtur së fundmi.
Për shoqatën Psika 017, po ashtu nga Bujanoci, TK do të ndajë 502.000 dinarë për projektin “Bullizmi në shkolla”.
Shoqata e vetme nga Presheva që ka kaluar konkursin është SHKA “Vallet folklorike nga jugu” me projektin “Trashëgimia muzikore dhe folklorike e rajonit të Preshevës, rajonit të Vranjës dhe i Pçinjës së epërme”. Kompania nga Presheva merr 500.000 dinarë.
Nuk kishte para për 12 organizata ndërkaq projekti i OJQ-ve Bëhu aktiv u refuzua për shkak të aplikimit jo të plotë.
Siç thonë në TK, kjo është një listë paraprake dhe të gjithë pjesëmarrësit e konkursit kanë 15 ditë afat për kundërshtim.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *