PRINDËRIT: PARATË PËR FËMIJËT NGA SHTETI I KEMI SHPENZUAR TASHMË

Bujanoc, 25 shtator 2023. (foto ilustrative)- Ndihma njëherëshme e shtetit prej 10.000 dinarëve për prindërit e fëmijëve deri në moshën 16 vjeç po paguhet sot dhe nesër. Për një muaj janë regjistruar 1.101.232 fëmijë. Nënat nga Bujanovac thonë se paratë do t’i shpenzojnë kryesisht për fëmijët, por edhe për disa nevoja shtëpiake. Një banore e Bujanovcit që ka tre fëmijë të moshës më të vogël se 16 vjeç dhe që për këtë arsye do të marrë 30.000 dinarë nga shteti, thotë për portalin tonë se do të shpenzojë “gjysmë-gjysmë”.

  • Gjysmën do ta shpenzoj për fëmijët, pra do t’u blej diçka nga veshjet për kopsht dhe shkollë, dhe gjysmën për shpenzimet e përditshme shtëpiake. Është fundi i muajit, të paktën ta mbijetojmë deri në fillim të muajit të ri – thotë kjo banore e Bujanovcit.

Një tjetër banore e qytetit tonë, që ka dy fëmijë, thotë se paratë “i ka shpenzuar tashmë”.

  • Kjo është shumë që është shpenzuar tashmë, dhe shumë më shumë se aq. Unë kam dy nxënës dhe shumë më shumë se 20.000 dinarë kam shpenzuar për pajisjen e tyre për shkollë – thotë ajo. Të parat pagimet tashmë janë në llogaritë e shumë prindërve që nga mëngjesi.

Ministri i Financave Siniša Mali ka thënë se 500.000 fëmijë do të marrin paratë sot, ndërsa 600.000 të tjerë do të marrin 10.000 dinarë nesër.

“Nëse dikush ka reklamacion, le të mos shqetësohet. Kur reklamacioni të jetë përfunduar, në kuptimin e ankesës ose nëse diçka nuk ka qenë e qartë, edhe atë shumë do ta paguajmë”, ka thënë ministri Mali.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *