POLITIKANËT SHQIPTARË: TASHMË DUKET KOALICIONI I NAGIP ARIFIT DHE SNS

Shkruan: N. Stevanović

Bujanoc, 2 tetor 2023. Pas dorëheqjeve të javës së kaluar të kryetarëve komunal dhe presidentëve të komunave nga radhët e Paraqitësve, politikanët shqiptarë në Bujanoc, nga opozita, por edhe nga partitë që janë pjesë e pushtetit, vënë në dyshim mbetjen në pushtet të presidentit të komunës së Bujanocit, Nagip Arifi. Arber Pajaziti nga opozita Alternativa për Ndryshim pyet nëse edhe Nagip Arifi do të dorëhiqet, “si presidenti më i keq ndonjëherë”. Bujanovacke e kanë bërë të njëjtën pyetje shefit të kabinetit të Arifit, por nuk ka pasur përgjigje. Pajaziti thekson se në seancën e fundit të Kuvendit të Bujanocit, këshilltarët serbë kanë votuar për rishikimin e buxhetit, që sipas tij, tregon shumë për marrëveshjen e fshehtë midis partive serbe dhe Arifit, “e cila shumë shpejt do të zbulohet për publikun e gjerë”.

Përveç Pajazitit, të cilit si opozitar i pritet të kërkojë dorëheqjen e Nagip Arifit, këtë pyetje e bën edhe Ragmi Mustafi, funksionar i Partisë për Veprim Demokratik (PDD), e cila është partner koalicioni në qeverinë komunale.

Për Mustafin është problematike edhe votimi në seancën e fundit të kuvendit kur rishikimi është miratuar me votat e këshilltarëve serbë nga SNS dhe SPS. Ai shkon edhe një hap më tej dhe pretendon se Arifi ka humbur mbështetjen e dy këshilltarëve të tij nga Partia Demokratike, dhe për këtë janë ndihmuar nga paraqitësit.

-Në seancën e kaluar, buxheti komunal është mbështetur nga këshilltarët e listës së paraqitësve serbë, pasi dy deputetët nga radhët e partisë së presidentit të komunës kanë rebeluar dhe thuhet se janë bashkuar me Alternativën për Ndryshim – thotë Mustafi.

Ai gjithashtu pyet se çfarë do të ndodhë me presidentin e Preshevës, Shqiprim Arifi, i cili, siç thotë, ka udhëhoqur fushata kundër kryeministrit Kurti, ka humbur shumicën tre muaj më parë, dhe është shpëtuar nga dy këshilltarët e listës së paraqitësve.

-Të gjitha këto ndodhin në një moment kritik, mes krizës kosovaro-serbe, pas sulmit terrorist në Banjska dhe protestave opozitare kundër dhunës në Beograd. Në një kohë kur presidentët e komunave duhet të thirrën bashkëqytetarët shqiptarë për kujdes, për ruajtjen e paqes, për të mos reaguar ndaj provokimeve të mundshme, çfarë do të ndodhë me presidentët e Preshevës dhe Bujanocit – pyet Mustafi.

Bujanovacke gjatë ditëve të kaluara kanë provuar të marrin informata nga bashkëpunëtorët më të afërt të Arifit nëse presidenti i komunës së Bujanocit do të dorëhiqet para fundit të mandatit, por nuk ka pasur përgjigje.

Mandati i Arifit, përndryshe, mbaron mes vitit të ardhshëm.

Kushëriri i tij nga Presheva, nga ana tjetër, ka ende tre vjet të plotë në postin e presidentit të kësaj komune, nëse arrin të mbajë shumicën e pasigurt, e cila së fundmi ishte në një krizë serioze, por qëndrimi i Arifit në pushtet është mundësuar nga paraqitësit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *