PVD THIRR SHQIPTARËT TË MOS REAGOJNË NDAJ PROVOKIMEVE EVENTUALE PAS BANJSKËS

Bujanoc, 3 tetor 2023. – Partia për Veprim Demokratik (PDD) bën thirrje Qeverisë së Serbisë që të “ndalojë retorikën shoviniste”, e cila mund të motivojë sulmet etnike dhe të justifikojë dhunën ndaj shqiptarëve në Lugina e Preshevës pas “sulmit terrorist” në Banjskë në veri të Kosovës. Gjithashtu, siç pohojnë nga partia, është e domosdoshme të promovohen qëndrimet që janë në përputhje me standardet ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

Pas këtij ngjarjeje, si dhe incidentit në Medvegjë, PDD bën thirrje shqiptarëve që të qëndrojnë të qetë dhe të mos reagojnë ndaj ndonjë provokimi të mundshëm.

Këto përfundime janë marrë në një mbledhje të përbashkët të kryesisë së degëve të partisë nga Bujanoci dhe Presheva ku janë konfirmuar mandatet e anëtarëve të këtyre degëve. Është njoftuar se partia, të cilën e udhëheq deputeti Shaip Kamberi, do të mbajë Kuvendin të premten më 6 tetor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *