MITROVIĆ: ARIFI NUK DO TË DORËZOJË MANDATIN, SHQIPTARËT KANË BËRË BETIM QË TË MOS KENË SERBË NË PUSHTET

Shkruan: N. Stevanovic

Bujanoc, 3 tetor 2023. – Kryetari i përparuarve të Bujanocit, Nenad Mitrović thotë se kryetari i komunës së Bujanocit, Nagip Arifi, me siguri nuk do ta dorëzojë mandatin para afatit të tij, ashtu siç kanë bërë kryetarët e qyteteve dhe komunave të përparuar. “Dorëzimi i Arifit do të do të thotë serbë në pushtetin komunal, dhe kjo nuk do të lejohet nga ai dhe të tjerët, ata kanë bërë betim për këtë”, tha Mitrović sot për Bujanovacke. Ai ka theksuar se pushteti i ardhshëm komunal duhet të jetë multi-etnik. Ai ka hedhur poshtë insinuata të disa politikanëve shqiptarë se SNS i Bujanocit dhe Arifi tashmë kanë një marrëveshje për koalicion pas zgjedhjeve lokale të ardhshme.

-Nuk pres që Arifi të dorëzojë mandatin, por më shumë se ka mundësi që ai ta mbajë deri në fund të mandatit të tij vitin e ardhshëm. Koalicioni i të gjithë shqiptarëve u krijua në vitin 2020 për të mos lejuar serbët të marrin pjesë në pushtet. Nëse Arifi do të dorëzonte mandatin, do të ndiqeshin masa të përkohshme dhe një organ ku sipas ligjit duhet të kenë edhe përfaqësues të listave të këshilltarëve serbë, dhe kjo nuk do të lejohet nga politikanët shqiptarë, sepse kanë bërë betim ndaj disa njerëzve – thekson Mitrović.

Pretendimet se marrëveshja SNS-Arifi për një pushtet të përbashkët pas zgjedhjeve të ardhshme tashmë është arritur, duke u bazuar në votimin e këshilltarëve serbë për rishikimin e buxhetit, Mitrović i hedh poshtë si një gënjeshtër të plotë.

-Nuk ka asnjë marrëveshje për koalicion me Arifin, dhe këshilltarët serbë kanë votuar për rishikimin e buxhetit duke pasur parasysh interesin e të gjithë qytetarëve të komunës së Bujanocit. Ne nuk e kemi mbështetur rishikimin e buxhetit për shkak të Arifit ose ndonjë personi tjetër nga pushteti. Do të doja të kujtoja publikun se këshilltarët serbë atë ditë kanë votuar edhe për programin e projekteve të financuara nga Trupi Koordinues me një total prej 95 milionë dinarë. Këshilltarët kanë votuar për një investim prej 95 milionë dinarë në infrastrukturën e komunës, pra për qytetarët, jo për Nagip Arifin, Arber Pajazitin ose Ragmi Mustafën – theksoi kryetari i SNS në Bujanoc.

Ai ka shtuar se ende është e pabesueshme për të se pse këshilltarët serbë janë një gjemb në sy për disa politikanë shqiptarë – “i bezdis shumë kur vijmë në kuvend dhe votojmë për interesin e popullit që jeton këtu”.

Kur Bujanovacke e pyeti nëse është e mundur një koalicion për përparuarit me partinë e Nagip Arifit pas gjithçkaje që ka ndodhur në vitin 2020, kur marrëveshja për një pushtet të përbashkët u shkel pas një thirrjeje nga Tirana, Mitrović ka theksuar se pas zgjedhjeve pushteti duhet të jetë multi-etnik.

-Kjo është thelbësore, një pushtet multi-etnik në Bujanoc, dhe kush do të marrë mandatin nga qytetarët për të rikthyer pushtetin multi-etnik do të shohim pas zgjedhjeve, patjetër qytetarët do të vendosin – përfundoi Mitrović.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *