IBRO IDIQ BRAKTISË PARTINË E ZUKORLQIT, ZGJEDHET KRYETAR I PARTISË SË BASHKUAR ROME

Bujanoc, 19. tetor 2023. Romët e Bujanocit po përgatiten intensivisht edhe për zgjedhjet e jashtëzakonshme republikane të shpallura për 17 dhjetor, por në radhë të parë për zgjedhjet e rregullta lokale në vitet në vijim, dhe me këtë ndodhi një transferim i rëndësishëm në mesin e partive që e mbledhin këtë komunitet.

Ibro Idiq, i cili është nënkryetar i Këshillit Kombëtar të Romëve, u largua nga Partia e Drejtësisë dhe Pajtimit (SPP e Zukorliqit), në të cilën partia rome Jedinstvo, së cilës ai i përkiste, ishte shkrirë më parë dhe u bë kryetar i Partia e Bashkuar e Romëve të Bujanocit.

Idiq, përndryshe inspektor komunal, u zgjodh të mërkurën në kuvendin e partisë, ku u zgjodh edhe kryesia e re e partisë, e cila para tij udhëhiqej nga Amet Arifi.

Idiq thotë për Bujanovaçkën se është zgjedhur nga populli, përkatësisht nga anëtarësia partiake, duke konfirmuar se është larguar nga SPP.

– Nuk e di nëse do të marrim pjesë në zgjedhjet parlamentare sepse ato vendore janë prioriteti ynë. Edhe pse u largova nga PSP-ja, kemi mbetur në marrëdhënie të mira dhe pres një ecuri të përbashkët në zgjedhje. Derisa jam në këtë pozitë nuk do të ketë më ndarje dhe derdhje të votave të romëve, thotë Idiq dhe thekson se qëllimi kryesor është një jetë më e mirë për romët në Bujanoc.

Në mbledhjen e tanishme, romët kanë dy këshilltarë në NSH Bujanoc, një nga secila parti.

Sipas regjistrimit të vitit 2022, në Bujanoc jetojnë 3,532 romë (8,6 për qind), por ata besojnë se janë të paktën 1,500 më shumë.

Nënkryetar i parë i partisë u zgjodh Ljiljafem Bećiri, kryetar i Kuvendit do të jetë Ramadan Demiroviq, nënkryetarë Srdzan Ajeti dhe Arif Arifi, ndërsa organin mbikëqyrës e përbëjnë Enis Iseni, Alija Drmaku dhe Sejdija Zenuni. . Sekretar i përgjithshëm i partisë është Fernando Idiq, ndërsa anëtarë të Bordit Kryesor janë Berton Ajeti dhe Kadrija Ajeti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *