fbpx

SHTËPIA E SHËNDETIT: PËR QYTETARËT TANI ËSHTË NË DISPOZICION EDHE VAKSINA RUSE

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 15. shtator 2021 (foto nga arkivi) – Vaksina ruse kundër virusit korona, Sputnik V, është përsëri në dispozicion të qytetarëve në Qendrën Shëndetësore në Bujanoc, u tha për portalin tonë në këtë institucion.

Dr. Afërdita Mustafa, koordinatore për imunizimin në SHSH, thotë për Bujanovaçke se disa qytetarë kanë shprehur dëshirën për t’u imunizuar kundër Covid – 19 me vaksinën ruse dhe se kjo tani është e mundur.

– Vaksina Sputnjik është e disponueshme për të gjithë, pra edhe për ata që duan të vaksinohen për herë të parë, rivaksinohen ose marrin dozën e tretë – thotë Dr. Mustafa.

Ajo theksoi se nuk është e nevojshme të caktoni termin për vaksinim me Sputnik.

– Nuk ka caktim të terminit, të gjithë ata që duan të marrin vaksinën ruse duhet të vijnë vetëm në Qendrën Shëndetësore – thotë ajo.

Në dispozicion të qytetarëve janë të gjitha llojet e vaksinave, shtoi ajo.

Numri i të rivaksinuarve në Bujanoc kaloi 10.000, ndërsa më shumë se 350 persona morën dozën e tretë.
Leave a Reply

Your email address will not be published.