fbpx

KOALICIONI SHQIPTAR NUK TËRHIQET NGA PËRSËRITJA E ZGJEDHJEVE NË TËRNOC

 

Shkruan: N. Stevanoviq

Bujanoc, 04 qershor 2022. Koalicioni i shqiptarëve të Luginës, kundërshtimi dhe kërkesa e të cilit për anulimin e zgjedhjeve parlamentare të 27 majit në Tërnoc, të enjten u refuzua nga Komisioni Komunal i Zgjedhjeve (KKZ), do të ankohet në Komisionin Republikan të Zgjedhjeve (KRZ), konfirmohet për Bujanovaçke.

Jozyrtarisht është bërë e ditur se beteja për anulimin e zgjedhjeve të 27 majit dhe përsëritjen e votimit do të vazhdohet sërish para Gjykatës Administrative, në rast se KRZ-ja konfirmon vendimin e KKZ-së.

Koalicioni ka afat deri më 6 qershor për të bërë një ankesë të re dhe më pas KRZ duhet të marrë një vendim brenda 72 orëve.

Të enjten, Bujanovaçke raportoi se nëntë anëtarë të KKZ-së votuan kundër miratimit të kërkesës para partive dhe listave zgjedhore serbe, ndërsa shtatë përfaqësues të partive shqiptare votuan për miratimin e saj.

Në ankesë janë cekur tre arsye për anulimin e votimit – shkelje e fshehtësisë së votimit, mundësimi për të votuar i personit pa dokumente personale dhe mbyllësja e sigurisë së thesit me material votimi, të cilën këshilli zgjedhor dyshohet se nuk ia ka dorëzuar KKZ-së pas mbylljes së vendit të votimit.

Koalicioni shqiptar pretendon se është cenuar fshehtësia e votës gjatë përpunimit të votave të qytetarëve që kanë votuar jashtë vendvotimit.

Sipas pretendimeve nga denoncimi, votimi është mundësuar për të njëjtin person, për të cilin PSS më herët pretendonte se kishte votuar pa dokumente personale, kështu që zgjedhjet e 28 prillit ishin anuluar.

Në zgjedhjet e 27 majit, në vendvotimin numër 6 në Tërnoc, Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës mori 598 vota, që është 12 më pak se numri i votave të nevojshme për mandatin e deputetit.

Këto ishin zgjedhjet e treta në këtë qendër votimi në më pak se dy muaj.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *