fbpx

FITORE E KOALICIONIT TË SHQIPTARËVE, NDËRSA KAMBERI SIGURON MANDATIN E DEPUTETIT

 

Bujanoc, 30. qershor 2022. Sipas gjitha gjasave saga zgjedhore në Serbi duket se mori fund.

Zgjedhjet parlamentare përfunduan në Tërnoc, ndërkaq Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës, sipas rezultateve jozyrtare, ka marrë 698 vota, ka konfirmuar për Bujanovaçke një burim nga koalicioni.

Kjo praktikisht do të thotë se lideri i saj Shaip Kamberi do të përfaqësojë shqiptarët në përbërjen e re të Kuvendit të Serbisë.

Siç na tha bashkëbiseduesi nga kreu i koalicionit, deri më tani askush nga këshilli zgjedhor nuk ka shënuar kundërshtim në procesverbal.

Nëse kështu mbetet, vullneti i votuesve duhet të konfirmohet nga KKZ-ja dhe KRZ në ditët në vijim.

Më shumë nesër.
Leave a Reply

Your email address will not be published.