fbpx

POLICIA: NË QARKUN E PÇINJËS JANË DORËZUAR 1.600 COPË ARMË

Shkruan: I. Jovanoviq
Bujanoc, 21. qershor 2023. Në Rrethin e Pçinjës, në aksionin “Dorëzoni armët”, nga 8 maji e deri më sot janë dorëzuar mbi 1600 armë, mbi 47.000 copë municione dhe mbi 200 mjete mina shpërthyese – ka thënë për portalin tonë Stanko Aleksiq, zyrtar i Stacionit policor në Bujanoc.
Ministria e Punëve të Brendshme u bën thirrje qytetarëve, të cilët deri më tani nuk e kanë bërë një gjë të tillë, që të përfitojnë nga rasti dhe brenda datës 30 qershor t’i dorëzojnë armët në njësinë kompetente policore ose stacionin më të afërt policor.
“Me këtë apeloj qytetarët që të jenë të përgjegjshëm dhe të dorëzojnë të gjitha llojet e armëve automatike, si dhe çdo lloj tjetër, minat dhe mjetet shpërthyese, si dhe pjesët e armëve dhe municionin”, thotë Aleksiq.
Krahas ardhjes personalisht në stacionin policor, sipas Aleksiqit, qytetarët mund të kontaktojnë stacionin më të afërt policor dhe të kërkojnë që policët të vijnë në adresën e pronarit dhe të marrin armët dhe municionin, pa asnjë dëshmi për origjinën e armëve, pa duke lënë të dhëna personale dhe pa përgjegjësi gjaku, ligjore apo kundërvajtëse. .
– Po ashtu, ftojmë ata qytetarë që nuk e kanë dorëzuar armën, pas vdekjes së pronarit të armës, që ta dorëzojnë brenda kësaj periudhe deri më 30 qershor, pa asnjë përgjegjësi apo pasoja – shton Aleksiq.
Deri më 30 qershor qytetarët mund të dorëzojnë armët në posedim të paligjshëm pa pasoja çdo ditë nga ora 07:00 deri në orën 19:00.
Bujanovaçke ende nuk ka marrë përgjigje se sa armë janë dorëzuar në Stacionin Policor të Bujanocit dhe Stacionit Policor të Preshevës. Aleksiqi tha për portalin tonë se nuk ka të dhëna individuale për stacione policore.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *