fbpx

GJATË VITIT 2022 NË BUJANOC KISHTE MË SHUMË TË VDEKUR SE TË LINDUR

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 5. korrik 2023. Për të tretin vit radhazi në komunën e Bujanocit shtimi natyror është negativ, sepse në vitin 2022 ka pasur më shumë vdekje sesa lindje. Vitin e kaluar, sipas të dhënave zyrtare të Entit reoublikan statistikor (ERS) kanë vdekur 394 banorë ndërsa kanë lindur 386 foshnja,.
Krahasuar me vitin 2021 (-142), rezultati negativ në shtimin natyror të poipullësisë është dukshëm më e ulët – numri i vdekjeve është më i ulët, si dhe numri i të porsalindurve.
Në vitin 2021 kanë vdekur 547 Bujanocas dhe kanë lindur 405, pra 19 më shumë se vitin e kaluar.
Vetëm katër qytete dhe komuna në Serbi, përfshirë Preshevën, shënuan rritje pozitive natyrore në vitin 2022. Më shumë lindje se vdekje ka pasur në Novi Pazar, Sjenicë dhe Tutin.
Vitin e kaluar në Preshevë kanë lindur 347 persona dhe kanë vdekur 248 persona.
Në rrethin e Pçinjës shtimi natyror është në minus 854, pasi ka më shumë vdekje sesa lindje.
Në nivel të gjithë vendit u regjistrua sërish një rritje negative, prej -46.503, që është ende dukshëm më e mirë se në vitin 2021, kur minus ishte 74.442.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *