SASHA ARSIQ: PËRKRAH MIKI ALEKSIQIT ME GJITHË ZEMËR

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 17. korrik 2023. (Foto: arkiva private) – Këshilli lokal i Partisë popullore (PP) të Bujanocit do ta mbështesë Miroslav Aleksiqin në zgjedhjet për kryetar të partisë. Sipas kryetarit të këtij Këshilli Sasha Arsiq, i cili është edhe koordinator i partisë për qarkun e Pçinjës, Aleksiqi ka mbështetjen absolute jo vetëm të Bujanocit, por edhe të të gjitha këshillave të tjera të qarkut.
– Nëse Aleksiqi kandidon për kryetar partie, sigurisht që do ta mbështesim. Ai ka mbështetjen e të gjitha këshillave në rrethin e Pçinjit. Aleksiqi është një njeri vërtetë i popullit. Ai absolutisht i kupton çështjet, sidomos në jug të Serbisë, ka qenë disa herë këtu, ka ardhur në Bujanoc dhe si deputet ka ngritur çështje për këtë fushë në Kuvendin e Serbisë – thotë Arsiq.
Ndarjet në Partinë Popullore dhe riorganizimi i anëtarësimit mes atyre që mbështesin presidentin aktual Vuk Jeremiç dhe atyre që mbështesin Miroslav Aleksiqin u bënë publike të shtunën kur Aleksiç u hoq nga posti i kryetarit të Komitetit Ekzekutiv të partisë.
Arsiq ka theksuar se nuk ka asgjë të keqe për të thënë për presidentin aktual Jeremiq dhe se kush do të jetë president në zgjedhje do të vendoset nga anëtarësia partiake.
– E drejta demokratike e secilit është të votojë dhe të zgjidhet. Fakti është se Vuk Jeremiq aktualisht nuk është veçanërisht i popullarizuar në mesin e njerëzve, larg nga të qenit një person i keq. Thjesht duhet të ndjekim rrugën tonë si parti dhe të punojmë për të mirën e mbarë vendit ndërsa nëse na udhëheq Aleksiqi, jemi të sigurt se do t’i arrijmë qëllimet tona – thotë Arsiq.
Arsiqi dhe Aleksiqi kanë qenë shokë që nga koha e Lëvizjes popullore të Aleksiqit, e cila në tetor 2017 u shndërrua në Parti Popullore, me kryetar Vuk Jeremiqin.
Aleksiqi ka qenë i ftuar në dasmën e vajzës së Arsiqit të dielën dhe Arsiq ka postuar një foto të përbashkët në Facebook.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *