fbpx

FAMILJA TASIQ NGA PRETINA LUTET PËR NJË CISTERNË UJË PËR TË SHPËTUAR BAGËTINË

Shkruan: N. Stevanoviq
Bujanoc, 23. gusht 2023. Familja e Petar Tasiqit nga fshati Pretinë –zona e Klenikut, ka nevojë urgjente për ndihmë nga Komuna e Bujanocit, pasi thatësira e madhe tashmë po e kërcënon seriozisht bagëtinë që mbajnë Tasiqët. Bujanovaçke ka kontaktuar me shefin e shtabit të komunës për situata emergjente, Ali Aslani, i cili ka premtuar se menjëherë do të bisedojë me menaxhmentin e NP “Komunalia” që në Pretinë të dërgohet një cisternë uji.
Kur i thamë Aslanit se Tasiq dhe gruaja e tij mbajnë katër lopë dhe një duzinë dhi, ai tha se do të bënte gjithçka që ishte e mundur për t’u siguruar ujë këtyre të moshuarve.
– Nuk e dija për atë rast. Ne deri më tani kemi ndihmuar me ujë dhe i jemi përgjigjur disa situatave duke dërguar cisterna në disa vende, këtë do ta bëjmë edhe tani”, tha Aslani për portalin tonë.
Sipas raportimeve nga fshati, që nga fillimi i verës, Tasiqët kanë arritur disi të sigurojnë ujë të pijshëm për veten e tyre, por për shkak të thatësirës së madhe, përroi lokal është tharë dhe nuk ka ujë në pus apo burim.
– Blegtoria e tyre është e kërcënuar sepse nuk kanë burime alternative të ujit për këtë qëllim. Ata kanë kërkuar ndihmë nga persona të caktuar që punojnë në Komunën e Bujanocit, por tani për tani nuk ka ndihmë – thotë bashkëbiseduesi ynë.
Në lagjen ku jetojnë Tasiqët, jeton vetëm edhe një grua tjetër e moshuar.
– Fëmijët e tyre janë larguar nga fshati, herë pas here vijnë nipërit e mbesat. Është koha për të ndihmuar njerëzit, ata kërkojnë vetëm ujë – shton bashkëbiseduesi i portalit tonë.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *