NË FUND TË NËNTORIT, 20.000 DINARË NDIHMA PËR PENSIONISTË

Pensionistët në Serbi, rreth 1.6 milionë prej tyre, do të marrin një ndihmë të njëhershme prej 20,000 dinarë secili nga 25 nëntori deri më 5 dhjetor, njoftoi të premten presidenti serb Aleksandar Vuçiç.
“Të gjithë pensionistët do të marrin ndihmë financiare nga data 25 nëntor deri më 5 dhjetor, nga 20.000 dinarë, përveç rritjes së paralajmëruar të pensioneve”, tha Vuçiq.

Krahas ndihmës së njëhershme, pasojnë dy rritje pensionesh. Fillimisht me kohë të pjesshme këtë vit dhe më pas të rregullt nga janari i vitit të ardhshëm.

“Pensionet do t’i rrisim me 5,5 për qind nga 1 tetori dhe nga 1 janari 2024 do të rrisim edhe 14,8 për qind, që është mbi 21 për qind kumulativisht”, tha presidenti dhe shtoi: Të gjithë do të marrin 20 mijë dinarë shtesë, që posaçërisht do të për të kënaqur pensionistët me pensione më të ulëta. Për disa është i gjithë pensioni, për të tjerë gjysma apo një e treta – tha Vuçiq.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *